Google Özel Arama

Özel Arama

1 Nisan 2010 Perşembe

pomem de yaş sınırı ve başvuru kuralları !

POMEM'de yaş sınırı yükseltiliyor
cemil çiçekBilindiği üzere fakülte mezunları arasından POMEM'lere öğrenci alınmaktadır. POMEM'lere öğrenci alımı sırasında en çok eleştiri getirilen düzenleme yaş sınırlaması idi. Bu yaş sınırının yükseltilmesi için yasal düzenleme gerekmekteydi. Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada yaş sınırının "birer yaş" yükseltilmesi için yasal düzenleme yapılacağını açıkladı.


kümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Polis meslek eğitimine alınacak yüksek öğ retim mezunları yaş sınırının 28'den 29'a, askerliğini yapmış olanlarda da 29'dan 30'a yükseltilmesi ve 20 bin polis memuru kadrosunun ihdas edilmesi kanun tasarısı imzaya açıldı" dedi.
Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında bazı kanun tasarıların ı imzaya açtıklarını belirten Çiçek, bunlardan bir tanesinin polis meslek eğitimine alınacak yüksek öğretim mezunları yaş sınırının 28'den 29'a, askerliğini yapmış olanlarda da 29'dan 30'a yükseltilmesi ve 20 bin polis memuru kadrosunun ihdas edilmesi olduğunu söyledi.
Çiçek, Türkiye'de güvenlik hizmetlerinin layıkıyla sürdü rülebilmesi bakımından kişi başına düşen polis sayısında noksanlık olduğunu belirterek, "Bu da ister istemez asayiş ve huzurun temini bakımından özellikle büyük şehirlerimizde bazı problemler çıkarmaktadır. Avrupa Birliği üyesi ülkelerde bir polise 250 kişi düşerken halen ülkemizde bu 300'ün üzerindedir. Dolayısıyla bu açığın kapatılabilmesi lazım. Öbür taraftan da mesleğe daha yüksek eğ itim görmüş insanların kazandırılabilmesi bakımından dan bu düzenlemenin yapılmasın da fayda gö rülmüştür" diye konuştu.
Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının borç ve alacaklarının yeniden yapılandırılacağını ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:
"Özellikle BOTAŞ gibi, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi, Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt Anonim Şirketi olmak üzere enerji alanında faaliyet gösteren bir kısım kuruluşların birbirlerinden karşılıklı borç ve alacak ilişkileri var. Bu da bu kuruluşların sermaye yapılarını olumsuz yönde etkilediği için bu hizmetlerin bundan böyle daha borç yükünden arınmış olarak hizmetlerini sürdürebilmeleri bakımından borçlarının yeniden yapılandırılması, takas, mahsup ve terkin suretiyle tasfiye edilmesine imkan veren bir kanun tasarısını bugün kabul ettik."
"ASKERİ MAHKEMELER TÜMÜYLE HAKİM ÜYELERDEN OLUŞACAKTIR"
Çiçek, üzerinde durdukları bir başka kanun tasarısını n da Anayasa Mahkemesinin verdiği iptal kararının gereği olarak Askeri Mahkemeler Kuruluş ve Yargılama Usulü Hakkındaki Kanun Tasarısı olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bilindiği gibi yürürlükte olan Askeri Mahkemeler Kuruluş ve Yargılama Usulü Hakkındaki Kanun 1963 tarihlidir ve o günden beri de askeri mahkemelerde iki hakim, bir muvazzaf subay başkanlığında üçlü bir heyet oluşuyor. Genelkurmay Başkanlığındaki Askeri Mahkeme'de ise üç askeri hakim, ikisi de general ve amiral olmak üzere beş kişiden oluşuyor. Anayasa Mahkemesi 7 Mayıs 2009 tarihli iptal kararında hakim sınıfından olmayan üyelerin bu mahkemelerden çıkarılması ile ilgili olarak bir iptal kararı vermişti. Bununla ilgili de bir süre vermiştir. Bu sürenin dolmasından evvel böyle bir yasanın çıkması gerekiyor. Dolayısıyla bundan sonra askeri mahkemeler tümüyle hakim üyelerden olaşacaktır. Onu düzenleyen bir kanun tasarısı var."
Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina yapılan toplantı yaklaşık yedi saat sürdü.
Anadolu Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder